Skip to content

Architektura i nowoczesne budownictwo – St. Hans Haugen Performance Center / ctrl + n

1 miesiąc ago

404 words

Dzięki uprzejmości ctrl + n The Haugen.
Projekt jest propozycją Control New Arkitektur (ctrl + n), aby rozpocząć dyskusję na temat lepszego wykorzystania przestrzeni publicznej w Oslo w Norwegii przez cały rok.
Więc są tutaj, aby zadać dwa pytania.
Po pierwsze, jak możemy utrzymać takie wykorzystanie przez pozostałą część roku.
Po drugie, jak możemy zaoferować miastu trochę potrzebnej przestrzeni do prób i spektakli.
Ta propozycja będzie angażować się i wywoływać poprzez odwiezienie nas z powrotem do naszych parków przez cały rok.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Norwegia jest dobrze znana z długich letnich dni, niemal euforycznej atmosfery festiwalowej w parkach miejskich, z grillowaniem w dzień iw nocy, przy dźwiękach granej na żywo muzyki latającej na wietrze.
Nagle przeżywamy naszą zimową drzemkę w naszych szortach i t-shirtach oraz w naszych parkach, gdzie świętujemy piękne, ale zbyt krótkie letnie norweskie lato.
Dzięki uprzejmości ctrl + n Jeśli byłeś jednym z niewielu, którzy tej zimy zapuszczą się do naszych parków, z pewnością będziesz cieszyć się samotnością, ale naszą ambicją jest utrzymanie parku jako przestrzeni społeczności przez cały rok.
Ta propozycja, osadzona w sercu św.
Hansa Haugena, będzie pozytywnym dodatkiem do istniejącego kontekstu, nie będzie walczyć z istniejącym etapem lub otaczającą naturą ani z nią konkurować.
Dzięki uprzejmości ctrl + n Koncepcja pudełka otwierającego tworzy zarówno przestrzeń wewnętrzną, jak i zewnętrzną, co pozwala na zastosowanie w wielu warunkach klimatycznych, zamykając nas w zimie i tworząc bardzo potrzebną barierę dla żywiołów.
latem pole otwiera się, aby pokazać się jako większa scena, siedząca obok otaczającej natury, gdy skrzynia przekształca się z solidnego elementu w sufit na niebie.
Ta propozycja będzie dostępna dla znanych i przyszłych muzyków, którzy będą mogli ćwiczyć i występować.
Będzie gościł teatr, spektakle taneczne i wystawy sztuki.
Będzie również podwójnie jako przestrzeń użytkowa dla lokalnych szkół i przedszkoli.
Oprócz tego na niższym poziomie projektu znajdzie się restauracja i bar w połączeniu z galerią sztuki i mniejszą przestrzenią.
Architekt: Control New Arkitektur (ctrl + n) Zespół projektowy: Johnathon Lloyd Little (architekt), Erik Brett Jacobsen (architekt), Andreas Nypan (architekt krajobrazu) Lokalizacja: Oslo, Norwegia
[podobne: Kruszenie betonu, Dmuchawy bocznokanałowe producent, Dmuchawy bocznokanałowe ]

Powiązane tematy z artykułem: Dmuchawy bocznokanałowe klimatyzacja precyzyjna Kruszenie betonu